ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
8285-09
26/10/2013
|
בפני השופט:
אסנת רובוביץ - ברכש
|
- נגד - |
התובע:
שלדג אופה בע"מ
|
הנתבע:
רונן שני
|
פסק-דין |
פסק דין
1.לפנינו תביעה ותביעה שכנגד.
חברת "שלדג אופה בע"מ" הגישה תביעה נגד עובד שלה לשעבר, מר רונן שני, שעיקרה השבת כספי הלוואה, השבת תשלום שכר ביתר, פיצוי בגין אובדן מלאי עקב הפרת משמעת ותמורת הודעה מוקדמת.
מר רונן שני הגיש תביעה שכנגד נגד החברה לזכויות סוציאליות ולפיצויי פיטורים.
להלן ייקראו חברת "שדלג אופה בע"מ" – "החברה" ומר רונן שני – "הנתבע".
רקע וטענות הצדדים בתמצית
2.החברה, אשר נוסדה ביום 5.3.2001, היא חברה רשומה בישראל העוסקת בין היתר ביבוא ובשיווק מסגרות למשקפיים. החברה הוקמה בין היתר על ידי הנתבע והוא הועסק על ידה מיום 5.3.2001 ועד ליום 25.12.2008 בתפקיד סוכן מכירות. עם היווסדה של החברה, ביום 5.3.2001, נרשם הנתבע כבעלים של 25% מהון המניות המוקצה שלה (כעולה מנספח א' לתצהיר מר אמיר נאור, מנהל בחברה וסעיף 1 לתצהיר הנתבע). במקביל החל לעבוד בחברה כאמור כסוכן מכירות (סעיף 3 לכתב התביעה של החברה).
יצוין כי בטרם הוקמה החברה, היה הנתבע בעל מניות בחברה בשם "OPAA" (להלן: "OP") עם שני שותפים נוספים, מר ערן סלע ומר גיא חיות. עם הקמת החברה, חולקו המניות כך שהנתבע נרשם כבעלים של 25% ממניות החברה, מר ערן סלע נרשם כבעלים של 25% ממניות החברה, וחברת "יוקוהומה" בבעלות מר אמיר נאור ומר אייל שני נרשמה כבעלים של 50% ממניות החברה.
עם הקמת החברה חתמו השותפים על הסכם מייסדים.
3.שכרו של הנתבע הורכב מעמלות מכירה בשיעור של 10% מסך המכירות החודשיות שביצע (סעיף 7 לתצהירו של מר אמיר נאור; סעיף 16 לתצהיר הנתבע).
4.מר אייל שני היה מנכ"ל החברה מאז הקמתה ועד שנת 2007, אז החליף אותו בתפקיד מר שחר רוזן, ובאמצע שנת 2008 עזב האחרון תפקיד זה ומר אייל שני שב לתפקידו כמנכ"ל החברה (סעיף 2 לתצהירו של מר אייל שני).
5.החברה שילמה לנתבע את שכרו באמצעות חברת OP שבבעלותו, וחברת OP הנפיקה חשבוניות לחברה.
6.מטעם החברה העידו מר אמיר נאור מנהל בחברה, מר אייל שני המנכ"ל, מר שחר רוזן שהיה מנכ"ל החברה ומר שרון הרשקוביץ סוכן מכירות בחברה.
מטעם הנתבע העידו אחיו של הנתבע מר שרון שני, מר לידור חברון הבעלים של רשת המשקפים "בעין יפה" – שהיתה לקוחה של החברה, הגב' גילה מזרחי שעבדה בחנות "אופטיק דורון", מר גיא חיות הבעלים של חנות אופטיקה והנתבע עצמו.
7.התיק התנהל תחילה בפני מותב בראשות כב' השופט שפיצר ובפניו נשמעו עדי החברה. בשל מינויו של כב' השופט שפיצר לתפקיד מנהל בתי המשפט עבר התיק אל מותב בראשותי שהמשיך בשמיעת עדי הנתבע (וכן שמע השלמת חקירה נגדית של עד החברה מר אייל שני). הצדדים סיכמו טענותיהם בכתב.
דיון והכרעה:
תביעת החברה להחזר הלוואה
8.לטענת החברה, מעת לעת לווה ממנה הנתבע כספים, לעיתים אף מספר פעמים בחודש, לצרכים שונים (כעולה מעדותו של מר אייל שני בעמוד 10 לפרוטוקול מיום 19.7.2011) כאשר בסוף אותו חודש או בחודש הבא אחריו קוזז שכר העמלות שלו היה זכאי הנתבע, מהחוב שאותו צבר במהלך החודש (ראו סעיפים 12,13 לתצהירו של מר אמיר נאור). מר אמיר נאור פירט בתצהירו כי בחודש 9/2007 הגיעו לנתבע עמלות בשיעור של 15,315 ₪ בלבד (דו"ח ריכוז המכירות לאותו חודש צורף כנספח טו1 לתצהירו) ואילו הנתבע משך בגין אותו חודש סך של 35,000 ₪ (נספח טו2 לתצהירו) וכך פירט לגבי חודשים נוספים במהלך שנת 2008.
לטענת החברה, משנת 2006 ועד למועד עזיבתו קיבל הנתבע הלוואות בסך כולל של 144,219 ₪, שאותו לא השיב לידי החברה (סעיף 15 לתצהירו של מר אמיר נאור, נספח ג' לתצהירו – כרטסת הנהלת חשבונות).
9.הנתבע הכחיש כי לווה כספים מהחברה וטען כי היתה זו דווקא החברה שלוותה ממנו כספים כאשר התקשתה לשלם לו שכר בחודשים שבהם הגיעו לו עמלות בסכומים גבוהים ולפיכך דחתה חלק מתשלומי העמלות שהגיעו לו לחודשים הבאים. לחלופין טען הנתבע, כי ככל שלווה כספים מהחברה, השיב אותם לידיה בחודש שלאחר מכן (סעיף 16 לתצהירו).